Holms Bøffer

Start ud med at tage med på en lille rundtur

Holm

  • Dyrene foretager naturpleje af vores beskyttede engområder mellem Silkeborg og Viborg. De bor i en å dal i et varieret landskab mellem Allinge og Lemming å-løb, ellemoser og søer og bakker
  • Naturplejen er lavet i samarbejde med Silkeborg Kommune. Vi har godkendelse af dyrlæge og Fødevarestyrelsen, til at have dem gående ude hele året
  • De har adgang til hele vores ejendom på 22 hektar med indbygget læ i skovområder og store muligheder for at bevæge sig rundt
  • Området har varierede græsarter, naturligt voksende urter, blomster og selv vilde orkideer og træbevoksning
  • De lever i harmoni med de vilde dyr; harer, råvildt, hejre osv.
  • Vi har haft Galloway siden 2011

Kødet

  • Galloway er en langsomt voksende race, som giver en intens kødsmag – lidt som vildt-kød
  • Kødet er kendetegnet ved et lavt fedt indhold. Pelsens gode isolering gør, at kødet ikke har et ydre fedtlag. Den smule fedt der er, er indlejret i små lommer i kødet, hvilket giver en kraftigere smag og saftigt kød
  • Kødet er kendetegnet ved en højere grad af umættede fedtsyrer og Omega-3
  • Vores kreaturer vandrer meget på de store græsningsområder. Det gør kødet ekstra mørt. Modne kreaturer giver kraftigere smag samtidig med at kødet forbliver mørt
  • Alle dyrene har levet af forskellige græs sorter, naturligt voksende urter, og blomster og selv vilde orkideer. Det giver kødet en intens og saftig smag
  • Det hakkedede kød er lige til en lækker tatar

Galloway

  • Galloway er blandt verdens ældste kvægracer og stammer fra Skotland. Galloway kom først til Danmark omkring 1850
  • Galloway har en tyk dobbeltpels, som gør at de kan gå ude hele året
  • Galloway kommer i forskellige aftegninger, men er mest kendt for det hvide mavebælte
  • Kvæget er velegnet til afgræsning af ekstensive områder – især vådområder, da de spiser varieret, har små stærke ben og en stor vom, som kan fordøje selv svær kost
  • Galloway er meget omgængelige og rolige
  • Galloway er en lille race som er omkring 120 cm høj og vejer mellem 600 og 1.000 kg Slagtevægten varierer meget afhængig af alder, og hvordan græsningssæsonen har været - ca. ½ af de store kødkvægsracer

Bestilling

  • Vores dyr kan beses i deres naturlige omgivelser
  • Alle dyr er regelmæssigt tilset af dyrlæge
  • Vi bruger Aidt Slagtehus, som har ekspertise med vores dyr. De både slagter, parterer, pakker og indfryser for os
  • Hængetid og udskæring aftales med slagter.
  • Det anbefales af kødet hænger i 21 dage
  • Kødet kan købes i vores gårdbutik
  • Lige nu har vi godt 30 dyr
  • Lige nu har vi ingen foldtyr


Vi er ikke de billigste, men den bedste kvalitet for pengene.

Gårdbutikken har altid åbent, hvis vi er hjemme, men ring gerne i forvejen, så I ikke kører forgæves:
  • Ring og aftal tid
  • Holder du udenfor leddet - og det er lukket, så dyt engang, så kommer vi og lukker jer ind (da vi lige skal have lukke hundene væk for alles skyld
  • Send bestillingssedlen og varerne er pakket til aftalt tid

Herunder finder du en Pdf med bestillingslisten: